Спортен клуб

Спортен клуб

Pole Dance Burgas e първото pole dance студио в Бургас

Новини

05.03.2018  ПРОМОЦИЯ В СТУДИО "POLE DANCE BURGAS"!!!!

ПРОМОЦИЯ В СТУДИО "POLE DANCE BURGAS"!!!!
Скъпи приятели, по случай най- женския месец в годината и с настъпването на пролетта от 05 МАРТ ще можете да се възползвате от нашата ПРОМОЦИЯ!!!!
НАМАЛЕНИЕ В ЦЕНИТЕ НА АБОНАМЕНТНИТЕ КАРТИ
Карта за 5 посещения - 40 лв.
Карта за 10 посещения - 70 лв.
Карта за 15 посещения - 90 лв.
Първа тренировка - 5 лв.

04.03.2018  Ден на Отворените Врати!

Ден на Отворените Врати!

Очакваме ви от 13.00 ч в неделя  11 март в студио "Pole dance Burgas" гр. Бургас, ул. "Княз Борис" 89.
тел.
0898429497- Розанна Дикранян

11 февруари

11 февруари

Скъпи приятели, по ваше желание от тази неделя (11 февруари) ще има редовни тренировки:


от 13.00ч. Pole dance beginners;
от 14.30ч. Обръч (aerial hoop).


Заповядайте и очакваме вашите предварителни записвания, защото местата са ограничени! тел. 0898429497 или 0889494084.

Архив на новините

За POLE DANCE

Важно е да уточним, че танците на пилон са призната форма на физическа активност и набират популярност в цял свят.

Преди около 15 години, той е бил признат за фитнес, и сега, много спортни клубове в света предлагат на клиентите си да развиват тялото си с подобен род тренировки. Много популярен в САЩ и Европа, а в последните няколко години набира популярност и в България.

Pole dance – направление в спорта, с елементи на танц, гимнастика и акробатика. Умело съчетание на сила, гъвкавост, елегантност и координация по един динамичен и забавен начин. Pole dance предлага тренировка на цялото тяло, комплексно, всеки мускул участва при изпълнението на упражненията. Освен това разкрива грацията и сексапилът, които всяка една жена притежава. Посредством силови упражнения, използвайки собствената си тежест се изграждат мускулите, по най-хармоничен начин, тялото се огъвкавява, чувството за баланс и добра координация на тялото в пространството се усилва, силата многократно се увеличава. Всичко това съчетано в танц, променя представите за скучни тренировки във фитнеса или дългото бягане в парка.

Pole dance работи върху най-проблемните зони на женското тяло и ги оформя по най-естествен и естетичен начин, без скучните повторения на едни и същи упражнения. Използва се тежестта на собстеното ни тяло като съпротива, което оформя издължена мускулатура, изглеждаща елегантна и красива, а не напомпана като от вдигането на тежести във фитнес залата. Не е необходим опит в танците или фитнеса, всеки може да го направи! Ще преодолявате себе си постепенно, защото удоволствие то от танца на пилон е завладяващо!

ТАНЦИ НА ПИЛОН ВМЕСТО ФИТНЕС!


Ето това ви предлагаме ние от "POLE DANCE BURGAS", първото студио за pole dance в прекрасния ни град.

ЗА POLE DANCE И ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО


Pole dance е идеален за загуба на тегло. Често се случва момичетата, които се занимават активно да започват да губят тегло, но също така и укрепват мускулите. Тренировката по pole dance се състои от загряване, стречинг, упражнения за сила, танцови елементи и дори акробатика. Тук няма да има място за релаксация.

Много хора, когато видят как този спорт се отразява на фигурата започват да се занимават. И днес, този вид танц вече седи редом до културизъм, фитнес, аеробика, тае бо и т.н. Pole dance определено дава повече увереност и откритост, повече огън в очите, отърваване от комплекси и бягство от скучното ежедневие. Процеса е много творчески и води до пристрастяване.

Нормално е всеки да има своите страхове, особено начинаещите: "Страх ме е да не падна! Страхувам да не бъде смешно! Срам ме е!", но никой не е роден научен, никой не може още от първата тренировка, да скочи на пилона и умело да прави акробатични трикове. Ако човек си постави цел: редовно посещава тренировките, прави всичко , което треньорът казва - буквално в рамките на 5-6 посещения нещата се случват от само себе си. Нужно е търпение, издръжливост и воля, защото всички хора са различни и всеки човек се нуждае от своето количество повторения.

Като цяло, за да се почувстват ползите и тялото да стане по-пластично и издържливо са нужни 2-3 месеца. След това, като правило, елементите започват да получават, и се губи страхът от височини, ако има такъв.

Не се налага комбиниране на pole dance и фитнес. Фактът, че pole dance ще осигури достатъчно натоварване на всички мускулни групи и ще ги оформи дори повече - просто няма смисъл. По-добре pole dance в съчетание с разтягане - да направи мускулите еластични и гъвкави.

Например, ако в фитнеса се тренира една мускулна група, след това почивка, а след това се натоварват другите мускулни групи, при pole dance по време на цялата тренировка работи цялото тяло: ръцете, краката, бедрата, мускулите на гърба. Поради това, дори и при изпълнението на елементарно движение се усеща натоварване. Трениращите се уморяват по-бързо, но резултатът може да се види също по-бързо. Момичетата, които се занимават от няколко месеца, виждат реалните промени в себе си: пресата, бедрата, краката.

ЗА ПЪРВЕНСТВАТА

Всеки, който тренира pole dance, може да си постави за цел постигане на по-високи резултати, представяйки се на различни първенства – регионални, държавни, континентални и световни първенства.

Pole танц има вариации: Pole Art (артистичен танц), където значение има качеството на триковете, костюми, художествено изпълнение, хореография и артистичност. В Exotic pole dance, се набляга на елементи на пластика, хореография и преходи между елементите. И Pole fitness , където спортистите се състезават в сложността на акробатични елементи, издържливост, сила и пластика.

Съществуват категории за напредналост и възрастови категории, както и категории за жени и мъже.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ POLE DANCE

Pole dance е за момичета и момчета с различно тегло, различни размери, различни стречинг и силови показатели. Основното нещо е да им харесва процеса и да искат да постигнат изключителни резултати за себе си.

За тренировките не е необходимо специално облекло - къси панталонки и потник, краката са боси. Това, което е нужно, е само хъс от страна на трениращите. От това зависи и напредъкът на всеки от тях. Но пък резултатите в края на всяка тренировка са съчетание от умора и удовлетворение, особено когато някой успее да направи нещо, което преди това е мислил за невъзможно.

Не съществува и ограничение и във възрастта. В световните първенства активно участват жени в категория 40+. Що се отнася до долната възрастова граница - може да се практикува от 8-9 годишни, зависи от индивидуалните способности и показатели на детето.

Между другото, пилона може да издържи над 100 кг на тегло. Ето защо, ограничения за тегло няма.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

На първо място разбира се, сериозни проблеми с гърба. Наистина, много проблеми в гърба се лекуват само с физически упражнения, а тренировките на пилон отлично заздравяват мускулите на гърба. Но във всеки случай, ако има проблем - по-добре е да се консултирате с лекар. Също така сериозни счупвания на крайници, лекувани с медицински пирони и т.н., сърдечни проблеми и проблеми с кръвното налягане.

За всеки, който е решил да опита нещо ново и нестандартно, студио POLE DANCE BURGAS предлага тренировки по:

  • POLE DANCE за начинаещи, напреднали и деца
  • СТРЕЧИНГ за всички нива
  • EXOTIC POLE DANCE за всички нива


Вижте графика! Освен това скоро ще започне и обучение по въздушна акробатика с воали и въздушен обръч, както и други интересни и нестандартни тренировки.

© Pole Dance Burgas, sport club 2011-2015